dissabte, 20 de juny del 2020

ACOMIADEM 2N!

Heu acabat un nou cicle ple de reptes i vivències!!!

Felicitats per tot l'aprés, crescut i compartit!! Malgrat aquest final de curs tan estrany i diferent, ens heu demostrat la gran capacitat que teniu per adaptar-vos a aquests canvis inesperats que ens dóna la vida.

Heu estat molt presents i això ens ha omplert d'energia per créixer dia rere dia encarant-nos i resolent els nous reptes que a nosaltres també ens han anat sorgint diàriament. Us hem acompanyat amb molta il·lusió i molta estima, ens emportem molt de vosaltres, infants i famílies!

Us deixem un record per tancar el curs, acompanyat de la cançó d'en Miki Núñez "Escriurem" i un treball molt emotiu que heu fet amb l'expressió del vostre cos.., tot un repte molt ben aconseguit! 





El nostre més sincer agraïment per l'esforç, la paciència, el caliu, la comprensió, el compartir emocions, la constant comunicació i sinceritat... i sobretot, les ganes de créixer que us hem vist i hem pogut gaudir de vosaltres.

Us desitgem que passeu un molt bon estiu en família i torneu el curs vinent amb moltes ganes de seguir creixent i descobrint!! Ja fareu tercer!!

Ens veiem a tercer!!

Una abraçada ben càlida.
El i les mestres de 2n


AGRAÏMENT PER VOSALTRES, NENES I NENS



Gràcies per la vostra implicació i esforç, nenes i nens de 2n!! Som conscients que no ha estat fàcil les vivències que heu tingut aquest trimestre confinats, i tot i així, heu seguit fent feina amb molt d'esforç.

Us volem compartir aquesta cançó dedicada a tots els infants!! Felicitats per tot el que heu fet!!

"Per nens i nenes, aplaudiments" Poema de Núria Albertí i fet cançó per Toni Xuclà. Cantada per la Mireia Zamora, la Cris, la Laia Bardenas i  Victòria Copoví. Il·lustració de Valentí Gubianas.











divendres, 19 de juny del 2020

PER REFLEXIONAR, REFLEXIONAR I REFLEXIONAR...




Us deixem aquests dos vídeos que creiem que son molt interessants. Agafeu-vos un moment de tranquil·litat per veure'ls i poder reflexionar-hi...

En què transformaries la pastilla de sabó? Hi hauria una transformació idèntica a la teva?



Com veus i vius el teu entorn i a la gent que t'envolta?




INVESTIGADORS I INVESTIGADORES RETORN

Recordeu les diferents investigacions que ens van proposar alguns dels nens i nenes de la classe? Us vam proposar que investiguessiu el vostre entorn a través dels ocells, de les petjades, de les plantes...

Hem fet un recull de les vostres aportacions, moltes gràcies per la participació, súper investigadors/es! Heu cercat a través de llibres, de les informacions que ens han fet arribar els companys, des de l'observació directe...D'això es tracta! D'observar el nostre voltant i fer-se preguntes!

Endavant, aquí us fem el retorn de les vostres investigacions:

NIU I OCELLS DE JARDÍ:


Recordeu que la Vanessa necessitava la vostra ajuda per poder descobrir quin era l'ocell que es va trobar al jardí de casa seva? Gràcies a les fitxes d'ocells de l'Evan, i d'altres recursos que heu trobat, alguns nens i nenes heu pogut deduir de quin ocell es tractava: 



- En Gael ens ha fet arribar les seves investigacions i creu que l'ocell que es va trobar la Vanessa és un Gafarró. Els nius els poden fer amb el bec o amb les potes, agafant el que necessiten per construïr-lo. A aquests ocells els agrada menjar fruits secs, llavors, insectes... 

- En canvi la Marina creu que és un Verdum, ja que són animals que els agraden els arbres fruiters. A aquests ocells els agrada menjar el mateix que als gafarrons. Mengen llavors i insectes. 

- A l'hora, la Zoe també ha fet una observació molt interessant: "penso que l'ocell del teu pati és un Mosquiter comú. Del mosquiter comú he aprés que viu a Catalunya, fa els nius a matolls baixos o arbustos, i per això deu haver fet el niu al teu pati. No menja pipes si no que li agraden els insectes". 
La Zoe, a més a més, ens ha deixat dos links que us adjuntem a sota per si voleu tafanejar. Son molt interessants per endinsar-se a descobrir el món de l'ornitologia...


Us volem felicitar per aquestes aportacions que ens heu fet arribar tan interessants, sou  molt bons/es investigadors/es!!!

Ara que els ocells ja han sortit de l'ou, la Vanessa podrà contrastar la seva hipòtesi inicial amb la vostra, Zoe, Marina i Gael, i seguirà observant-los com creixen i viuen per acabar de solventar de quin ocell es tracta, tot tenint molt present les vostres informacions, de ben segur que aviat ho resoldrà. L'heu ajudat moltíssim! 

...Sabeu què? Aquest niu té una nova imatge! Mireu, mireu...! Quina sorpresaaa! 





Quan la Vanessa acabi la seva indagació vers aquests ocells, us ho farà saber! 

Sentiu la natura i proveu de fer les vostres indagacions, ens les podeu anar compartint si us ve de gust.

L'Albert, gràcies a l'observació de la Vanessa, ha volgut fer una caseta d'ocells a casa seva i ens vol compartir aquest vídeo.


Us animem a seguir observant els nius del vostre voltant i a fer-vos preguntes que us portin a investigar molt sobre la seva vida i descobrir quins ocells ens envolten. 

Si voleu també podeu construïr un niu i esperar a que algun ocell s'instal·li. Per fer-ho, podeu clicar a la següent imatge i seguir els passos corresponents.




PETJADES


En Roc ens va compartir una fotografia d'una petjada. Sabeu realment de quin animal es tracta?

Sembla que les investigadores opinen que són petjades de gos, per la seva forma rodona. O potser es tracta de la petjada d'un cavall? 

Us animem a seguir observant el vostre entorn i a aturar-vos a mirar les petjades i rastres que ens deixen els animals. Si aquest estiu voleu seguir investigant us deixem aquestes imatges perquè pogueu descobrir amb quins animals convivim.





PLANTES

Recordeu el repte que ens proposava en Gabriel? Gràcies a ell hem pogut descobrir el nom de les plantes del nostre jardí o terrassa! A més a més també ens ha ensenyat com fer un recull d'imatges amb les nostres plantes. Gràcies Gabriel! Algun infant ha volgut fer el mateix que en Gabriel i ens ha fet arribar el seu àlbum amb el nom de les plantes que té al jardi.
En Dani i L'Ivan ens han volgut enviar també informació del seu hort ecològic, en saben molt també! Mireu mireu... sempre som a temps de fer-ne un a casa, encara que sigui en testos.. Amb aquesta informació ens serà més fàcil.



A més a més també us heu fet preguntes com aquestes:
Com és que durant la primavera algunes fulles surten de color vermellòs i es van transformant en color verd, i en canvi altres surten directament verdes? 


Davant d'aquesta hipòtesi alguns de vosaltres heu dit que el color té a veure amb la clorofil·la, o amb la llum que reben les plantes. Algunes heu dit que com més verdes són les fulles, més llum reben, en canvi dieu que si tenen les fulles marrons és perquè reben poca llum... D'altres també heu comentat el factor de l'aigua, argumentant que com més aigua reben les plantes, més verdes són les seves fulles. 

Aquí us deixem alguns experiments per a poder comprovar si totes les vostres hipòtesis són certes.






Endavant! Està molt bé que us qüestioneu les coses, feu hipòtesis inicials i que investigueu per a buscar explicacions als fenòmens del nostre voltant buscant, comparant, indagant informació per arribar a conclusions finals de les investigacions. Deixem a l'aire les preguntes.. "Què necessiten les plantes per poder viure?" "Què podem fer nosaltres per allargar la vida de les plantes?"


QUELIS


Un altre dels reptes que ens ha encantat ha sigut el de les quelis. En Dani ens va plantejar una Queli ben curiosa. Qui era l'intrús?
Aquesta queli us ha agradat molt i de seguida us heu llençat a opinar, sempre argumentant i cercant la informació abans de donar una resposta. Esteu fets uns super investigadors/es!!!

Tots i totes heu coincidit amb la resposta: L'INTRÚS ÉS LA FORMIGA fent les següents argumentacions:
- No pertany a la família dels escarbats. 
- Tot i que la formiga és un insecte pertany a la família dels formicids.
- Perquè no té closca. 
- Les formigues son himenòpters i els escarabats coleòpters i tenen ales.


Però sobretot, davant de tot el que ens envolta és molt important que ens plantegem preguntes i interrogants i que apliquem el mètode científic.






Gràcies a tots/es per les vostres investigacions!


dilluns, 15 de juny del 2020

RETORN REFLEXIÓ CONSUM DE FRUITA I PICTOGRAMA

Bon dia investigadors i investigadores!

Aquí us deixem els vostres pictogrames que recullen els resultats que representen el consum de fruita i verdura a casa. 
Heu fet una bona tasca d'investigació, reflexionant sobre la vostra hipòtesi inicial i el vostre resultat final. També us heu plantejat preguntes sobre la nostra dieta i els nostres hàbits saludables.




dimarts, 9 de juny del 2020

TASQUES DEL 9 AL 15 DE JUNY

Us adjuntem el full de tasques d'aquesta nova setmana. És l'última setmana que us en enviem. Aprofita-les i gaudeix-les tot el que puguis... endavant!!

Clica sobre la imatge:



Tasca 3:FRUITES I VERDURES (2a PART_15 JUNY)

Bon dia investigadors i investigadores!





Ja sabeu quanta fruita i verdura mengeu a casa?

Aquí us deixem un formulari (clica AQUÍque us ajudarà a reflexionar sobre la nostra dieta i els nostres hàbits saludables i on podreu adjuntar el vostre pictograma. Ara ja coneixeu una altra manera de recollir dades i representar-les. 

Endavant amb aquest repte!

dilluns, 8 de juny del 2020

Tasca 3: NIU I OCELLS DE JARDÍ


La Vanessa necessita ajuda.. li podeu donar un cop de mà?

Porta dies observant aquest regal de la natura. Si feu clic sobre la imatge descobrireu més imatges..


L'ha trobat aquest confinament a sobre la parra del petit pati de casa seva.
Porta dies observant-lo, de manera que li han sorgit vàries preguntes..

1) De quin ocell és aquest niu?
2) Aquest niu no és com el de les orenetes... Hi ha altres tipus de niu? Com el deuen construir sense mans?
3)Per què aquest ocell haurà escollit la parra de casa meva?
4)Què li deu agradar menjar? Si li poso pipes de girasol a trossets petits se les menjarà?
5)Quan començaran a trencar-se els ous? En quin moment del dia està més relaxat l'ocell covant els ous?

L'Evan fa dies ens va compartir aquestes fitxes d'ocells de jardí, que us podeu descarregar i imprimir clicant a la primera imatge:


La Vanessa les està utilitzant molt amb els seus fills per descobrir més món de l'ornitologia, però no acaba de tenir clar de quin ocell es tracta el propietari d'aquest niu, en les fotos no es veu massa clar i durant el dia no es deixar veure gaire.

Què us demanem de fer?
-Podeu ajudar-la enviant-li informació per a que ella pugui continuar fent aquesta indagació sobre aquest niu? Pot ser vídeos, arxius de so, fotos d'informació que hagueu trobat en algun recurs literari, o la foto d'un escrit que vosaltres hagueu fet amb informació que ja sabeu...Ho podeu enviar tot a:

ec2012@escolacamins.cat

-I us recomanem de forma voluntària que pareu atenció als ocells que venen a visitar-vos als vostres balcons, terrasses, patis, finestres, quan sortiu a passejar... i observeu els seus moviments, les seves accions, en quins moments del dia els veieu, quin so fan,.. 
Aprofiteu aquest recurs tan interessant que ens va compartir l'Evan per anar distingint els diferents ocells que aneu observant i què fan mentres els observeu. 
Si voleu, podeu anar comentant la vostra experiència amb els ocells en aquesta mateixa entrada, en l'espai de comentaris.


Tasca 3: PETJADES

OBSERVEM EL NOSTRE ENTORN

Mitjançant l'observació aprenem a conèixer tot allò que ens envolta, no només perquè algú ens ho explica, sinó perquè ho comprovem nosaltres mateixos, i és quan això passa, que interioritzem els nous coneixements i els fem nostres.

Aprendre a observar ens permet ampliar la capacitat de comprensió. Quan aprenem a mirar augmentem la nostra capacitat de fer-nos preguntes, d’estimular el pensament i d’enriquir-nos amb la mirada dels altres.

Fa uns dies en Roc va sortir a passejar i va trobar aquestes petjades. Sabrieu dir de quin animal són?



Us animem a fer com en Roc i a que investigueu de quin animal són aquestes petjades. Com ho podeu descobrir? Sabeu observar els elements que ens deixen els animals a la natura?

Si sabeu de quin animal és aquesta petjada, us animem a que feu el vostre comentari en aquesta mateixa entrada, indicant el vostre nom i cognoms, i de quin animal es tracta aquesta petjada, explicant el per què. 

Endavant! Us animem a que observeu el vostre entorn i que analitzeu els rastres i petjades que ens van deixant els animals que ens envolten.





Tasca 3: PLANTES


En Gabriel ens fa la següent proposta relacionada amb les plantes.



Si us ve de gust, ens podeu enviar els RECURSOS i FONTS D'INFORMACIÓ (llibres, audios, vídeos, escrits,..) que esteu fent servir per dur a terme aquesta proposta a:

ec2012@escolacamins.cat


REFLEXIÓ:

Com és que durant la primavera algunes fulles surten de color vermellòs i es van transformant en color verd, i en canvi altres surten directament verdes? 

Observa aquestes imatges i respon fent una hipòtesi, en l'apartat de comentaris, en aquesta mateixa entrada, posant el nom i cognom, i la teva reflexió



                              Mandariner                                                                               Taronger





Tasca 3: QUELI

En Dani ens va proposar fa dies aquesta Queli.

Sabries dir qui és l'intrús?


Posa el teu comentari en aquesta mateixa entrada, indicant el teu nom i cognoms,quin o quins serien els intrusos i per què.